Doornbos vermijdt voorspellingen: 'Mexico is een vraagteken voor Red Bull en Honda' Formule 1

Doornbos vermijdt voorspellingen: 'Mexico is een vraagteken voor Red Bull en Honda'

Door Maurits Kappetijn 21 oktober 2019 | 20:42


Robert Doornbos weet niet hoe Red Bull en Max Verstappen het zullen gaan doen komend weekend in Mexico. Het raceweekend in Midden-Amerika staat vaak bekend om haar gebrek aan zuurstof in de lucht en het is volgens de oud-coureur altijd de vraag hoe de motoren daarop zullen reageren.

Doornbos is te gast bij Peptalk, waar hij geen voorspelling durft te doen wat betreft de race en de prestaties van Verstappen. 'Dat is omdat we niet weten hoe de Honda-motor het gaat doen', zegt de Nederlander. 'Met de Renault-motor ging het de afgelopen jaren erg goed in Mexico, maar wat betreft de prestaties van de Honda-motor daar is er veel onbekend.'

Gebrek aan zuurstof een uitdaging

'Max reed iedereen met twee vingers in z'n neus naar huis vorig jaar, maar of dat nu ook zal gaan gebeuren is nog maar de vraag. Honda moet gaan afwegen hoeveel risico ze willen nemen met de motor, omdat het gebrek aan zuurstof in de lucht veel impact heeft op de verbrandingsmotor', aldus Doornbos.

'Je hebt minder zuurstof, dus dan ga je heel erg met de settings van de motor spelen', gaat de voormalig Formule 1-rijder verder. 'Honda nam veel risico in Japan met de afstelling, maar dat is nu wel anders. In de vrije trainingen zullen we direct aan Max merken of zijn auto goed genoeg is voor een goed resultaat. Dat zie je aan de twinkeling in zijn ogen op zo'n moment.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 reacties

Tags:

Reacties

Heinz53
22 Oct 2019 om 11:14

Het is altijd wat met die RB. Tot nu toe hobbelt RB achter de feiten aan. Ik begrijp niet waarom Verstappen RB trouw is gebleven. Een jaartje bij Haas of Sauber hadden hem b.v. dichter bij Ferrari kunnen brengen.

Reageren


Meer nieuws