'Alfa Romeo laat Formule 1 na 2020 achter zich' Formule 1

'Alfa Romeo laat Formule 1 na 2020 achter zich'

Door Gino Haverkamp 22 oktober 2019 | 09:15


Alfa Romeo zou na 2020 zomaar eens de Formule 1 kunnen verlaten. Volgens Formule 1-journalist Joe Saward zou een dergelijk scenario na volgend jaar niet eens zo onwaarschijnlijk kunnen zijn. Volgens hem rommelt het bij het Italiaanse automerk.

Sinds het begin van dit seizoen is Alfa Romeo terug als constructeur, nadat het titelsponsor van Sauber werd. Het partnership tussen beide merken kan echter van korte duur zijn. 'Alfa Romeo doet het niet goed op de automarkt. Het is daarom onwaarschijnlijk dat het partnerschap na 2020 door kan gaan', beweert Saward. 'De resultaten van het team zijn dit jaar behoorlijk teleurstellend en niemand lijkt het met elkaar eens te zijn, ondanks het feit dat ze allemaal lachen wanneer er camera's aanwezig zijn.'

Slaan Sauber en Honda de handen ineen?

Mocht Alfa Romeo daadwerkelijk de Formule 1 vaarwel zeggen, dan is Sauber weer en privéteam. Saward acht het niet onwaarschijnlijk dat Honda dan in beeld komt als motorleverancier. Het Japanse automerk was enkele jaren geleden ook in beeld als partner van Sauber, maar dat ging toentertijd niet door. Mochten beide merken toch de handen ineen slaan, dan verwacht Saward wel dat Sauber wat water bij de wijn moet doen. 'Het zal niet dezelfde soort relatie worden als was besproken voordat Sauber besloot om samen te gaan werken met Ferrari', laat hij weten aan F1Sport.it. (foto: Alfa Romeo Racing)

F1 Maximaal zoekt nog een nieuwe redacteur.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws