Steiner: 'Er zijn gesprekken over het veranderen van de vrijdag in de Formule 1' Formule 1

Steiner: 'Er zijn gesprekken over het veranderen van de vrijdag in de Formule 1'

Door Gino Haverkamp 22 oktober 2019 | 10:30


Formule 1-kopstukken zouden met elkaar gesproken hebben over veranderingen in het format van de raceweekenden. Dat onthult Haas-teambaas Günther Steiner, geciteerd door onder meer GPBlog.com.

Met de steeds voller wordende Formule 1-kalender opperen steeds meer mensen over het veranderen van het format van de raceweekenden. Een voorstel over een weekend met slechts twee actieve racedagen is echter verworpen. Volgens Steiner wordt er echter wel overlegd over het veranderen van de vrijdag, de dag waarop de eerste twee vrije trainingen gereden worden.

'Er zijn gesprekken over het inkorten van de vrijdag', laat de flamboyante Italiaan weten. 'Er wordt gesproken over een sessie op de vrijdagmiddag, waardoor er 's ochtends tijd is voor PR-activiteiten.' De mediaverplichtingen voor de coureurs vinden nu nog plaats op de donderdag voor de race.

Steiner zelf vindt het in ieder geval een goed idee. 'Het zou een goede stap vooruit zijn', erkent hij. 'En al helemaal met de uitgebreidere kalender.' (foto: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws