Wanneer is Hamilton wereldkampioen in Mexico? Formule 1

Wanneer is Hamilton wereldkampioen in Mexico?

Door Maurits Kappetijn 27 oktober 2019 | 16:24


Voor het derde jaar op rij kan Lewis Hamilton de wereldtitel veilig stellen in Mexico. De Brit heeft een voorsprong van 64 punten op teamgenoot Valtteri Bottas, die nog de enige is die hem van zijn zesde wereldtitel kan afhouden. Welke resultaten in Mexico zijn voor Hamilton genoeg om dit weekend al wereldkampioen te worden? (foto: Mercedes AMG F1)

Zoals gezegd verdedigt Hamilton een voorsprong van 64 punten op Bottas. Na de Grand Prix van Mexico zijn er nog 78 punten te verdelen, wat betekent dat een dergelijke voorsprong na dit weekend genoeg is voor Hamilton om wereldkampioen te worden. Dit zijn de scenario's:

Hamilton is wereldkampioen als hij wint en de snelste ronde pakt, maar dan moet Bottas derde of lager finishen in Mexico.

Een overwinning zonder snelste ronde is ook genoeg voor Hamilton als Bottas in dat geval vierde of lager eindigt in Mexico.

Hamilton pakt ook de titel als hij tweede wordt en Bottas in dat geval niet hoger dan zevende eindigt.

Een derde plek zonder snelste ronde voor Hamilton en een maximaal achtste plek voor Bottas laat de wereldtitel ook richting de Brit gaan.

Als Hamilton wel de snelste ronde pakt én derde wordt , dan is hij kampioen als Bottas negende of lager finisht.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws