'Red Bull heeft bijna miljard dollar in Toro Rosso gestopt' Formule 1

'Red Bull heeft bijna miljard dollar in Toro Rosso gestopt'

Door Gino Haverkamp 22 oktober 2019 | 14:30


Toro Rosso heeft Red Bull al bijna een miljard dollar gekost. Zo veel geld heeft het energiedrankjesmerk al gestopt in het Italiaanse team. Dat blijkt uit onderzoek van Formula Money.

Alhoewel de renstal flink bekostigd wordt door het moederbedrijf, is het niet volledig afhankelijk van Red Bull. Externe sponsoren steken ook geld in het team. Zo stonden er na het seizoen 2008, waarin een toen piepjonge Sebastian Vettel er met de zege vandoor ging in Italië, tal van geïnteresseerde partners op de stoep. 

Jaar van Verstappen en Sainz meest lucratief

Het jaar 2015, waarin Max Verstappen en Carlos Sainz hun debuut bij de renstal maakten, was volgens Formula Money commercieel het meest succesvolle jaar voor Toro Rosso. Toen werd er bijna vijftig miljoen euro binnengehaald.

Opvallend is de bijdrage van Honda. Niet alleen levert het Japanse automerk de krachtbronnen aan. Ook betaalt het bedrijf zo'n 25 miljoen euro per jaar voor zichtbaarheid op de auto.

Per 2020 verdwijnt de naam Toro Rosso van de Formule 1-grid. Het team blijft hetzelfde, maar opereert vanaf volgend jaar onder een andere naam: Alpha Tauri. Dat is tevens ook het kledingmerk van Red Bull. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws