Greep de wedstrijdleiding in Japan niet in? 'Ferrari meldde dat Leclerc zou stoppen' Formule 1

Greep de wedstrijdleiding in Japan niet in? 'Ferrari meldde dat Leclerc zou stoppen'

Door Christian Moerman 23 oktober 2019 | 20:35


Na het veelbesproken incident tussen Max Verstappen en Charles Leclerc op Suzuka heeft de wedstrijdleiding wellicht verzaakt in het prioriteren van de veiligheid van de coureurs en de stewards op het Japanse circuit.

In de openingsfase van de Grand Prix van Japan kwam Leclerc in aanraking met Verstappen. Twaalf ronden later was het einde race voor de Nederlander, de Monegask reed enkele ronden door met een beschadigde bolide, waar de stukken vanaf vlogen tijdens het rijden. Volgens Auto Hebdo kwam het initiatief om de Ferrari-coureur naar binnen te halen echter vanuit het team en niet van de wedstrijdleiding.

Verstappen en Leclerc op het circuit in Suzuka

'Achter Sebastian Vettel ontplooide de mini-tragedie van Leclerc zich na twee roekeloze handelingen in een ongelukkige botsing met Max Verstappen, die hem buitenom in probeerde te halen nadat hij vanaf de vijfde startplek was begonnen', zo opent het Franse medium.

Hoe de keuze werd gemaakt om Leclerc binnen te halen laat van de kant van de wedstrijdleiding zeer te wensen over: 'Terwijl er vonken van het beschadigde aerodynamische deel af kwamen, deelde Ferrari de wedstrijdleiding mede dat Leclerc zou stoppen.'

Er is veel controversie ontstaan rondom het incident. Fans, analisten en critici benadrukten het gevaar van de actie van Leclerc en Ferrari om door te blijven rijden, terwijl stukken van de Ferrari-auto door de lucht vlogen. Na afloop werden foto's gedeeld van de Mercedes van Lewis Hamilton, waar de schade die veroorzaakt was door de brokstukken pijnlijk duidelijk werd. Waarom de wedstrijdleiding niet op de rem trapte, maar Ferrari, blijft voorlopig een raadsel. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws