Honda legt effecten hoogteverschil uit: 'Turbo moet meer werk leveren' Formule 1

Honda legt effecten hoogteverschil uit: 'Turbo moet meer werk leveren'

Door Christian Moerman 23 oktober 2019 | 20:34


Toyoharu Tanabe heeft uitgelegd wat precies de problemen zijn die de teams ervaren wanneer de lucht ijler wordt. Het Autodromo Hermanos Rodriguez ligt op ongeveer 2300 meter hoogte waardoor de aerodynamische onderdelen evenals de krachtbron anders presteren.

'Na onze thuisrace in Japan gaan we naar Mexico om de wedstrijden in Noord- en Zuid-Amerika uit te vechten', meldde de technisch directeur van Honda voorafgaand aan de Mexicaanse Grand Prix op autosportweb.

'Op het circuit in Mexico zijn de druk en luchtdichtheid laag, wat veel invloed heeft op de motor. Bij een krachtbron moet de turbo meer werk leveren dan op zeeniveau, dus een een aangepaste motorstand is noodzakelijk', vervolgde de Japanner.

Meerdere systemen aangepast bij de Red Bull

Niet alleen de aerodynamica en de motor moeten aangepast worden: 'De dunne lucht leidt ook tot een andere koelingsefficiëntie. De koelprestaties verschillen en de optimalisatie hiervan is ook een uitdaging. We zullen voorbereidingen treffen en door het weekend heen optimaliseren.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws