Toename motorvermogen Ferrari achterhaald: 'Hebben een briljante oplossing gevonden' Formule 1

Toename motorvermogen Ferrari achterhaald: 'Hebben een briljante oplossing gevonden'

Door Christian Moerman 23 oktober 2019 | 21:17


Ferrari kent een sterke comeback sinds de Grand Prix van België. De Italiaanse renstal wist de eerste helft van het seizoen Mercedes nauwelijks bij te houden maar ze hebben enorme stappen gemaakt met de krachtbron. De stap is zo groot dat er getwijfeld wordt aan of Ferrari zich wel aan de regels houdt.

Ook Franco Nugnes, directeur van Motorsport.com heeft zich erin verdiept en is tot de conclusie gekomen dat Ferrari briljant om de regels heen aan het werken is: 'Mercedes leerde dat de olie die gebruikt wordt om de krachtbron te smeren, ook gebruikt kan worden om de betrouwbaarheid van de motor te handhaven tijdens de race.'

'Nu heeft Ferrari dat ook gedaan, na het voorbeeld van Mercedes is het niet verwonderlijk dat Ferrari een briljante oplossing heeft gevonden', aldus de Italiaan volgens F1Sport.

FIA heeft richtlijnen omtrent gebruik olie, Ferrari is sluw

De FIA heeft een richtlijn opgesteld over het gebruik van vloeistoffen in de krachtbronnen. Er mag zich namelijk niets anders dan brandstof en lucht in de krachtbron bevinden. Officieel is het gebruik van olie om de motor van binnen te smeren dus verboden.

Desalniettemin vindt de FIA geen significante hoeveelheden van de olie in het brandstofmengsel evenals in de data die zij realtime vanuit de motor krijgen. Vermoedelijk is het aangepaste mengsel minder zwaar op de krachtbron waardoor hij verder open geschroefd kan worden. Hier zou dan het extra vermogen bij de Italianen vandaan komen. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws