Update | Ferrari twijfelt aan 2021-regels na breken van unanieme tegenstem Formule 1

Update | Ferrari twijfelt aan 2021-regels na breken van unanieme tegenstem

Door Christian Moerman 11 december 2019 | 09:16


Red Bull en Mercedes willen een heroverweging van de 2021 regelgeving, de Formule 1-teams denken dat het huidige pakket incompleet is. Ferrari denkt daar echter anders over. Ook al zouden er punten zijn waarop de huidige set regels tekort komen, de Italiaanse renstal wil stemmen.

Donderdag gaat de FIA stemmen over het voorstel van de technische en financiële regelgeving vanaf 2021. Het zou een nieuwe stap moeten betekenen voor de Formule 1. Mercedes en Red Bull hebben in Mexico al aangegeven dat ze het stemmen willen uitstellen tot 2022, maar wel al een budgetplafond van 175 miljoen dollar in 2021 in willen voeren. Zo zou er meer tijd zijn om de nu nog 'kinderlijke' reglementen te herzien.

'We staan daar niet achter, er is geen reden om het te vertragen. We kunnen blijven kibbelen over of de nieuwe regelgeving de juiste is en of we die willen, maar er is al beslist dat het voorgestelde pakket de richting is waar we op willen, en zo is dat', aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto over de twee rivalen volgens Autosport.

Ferrari kan regels 2021 veto'en

Ferrari heeft echter wel nog een veto, mochten ze vinden dat de voorgestelde regels de sport niet ten goede komen. Ze kunnen deze veto echter pas gebruiken zodra de FIA het voorstel heeft goedgekeurd.

'Het is aan ons om alle twijfel te doen verdwijnen bij de teams en elk probleem aan te pakken. Wat er ook gaat veranderen aan de regels, het zal sowieso nog aangepast en geperfectioneerd moeten worden', concludeert de Italiaan. (Foto: Ferrari F1 Media)

Update (11-12) 09.15u | Ferrari ontevreden over 2021 reglement ondanks enige stem voor

Ferrari was het enige team dat de regelgeving van 2021 goedkeurde afgelopen seizoen. Hierdoor bleek de stemronde van de teams niet unaniem tegen de regels, waardoor het pakket ook niet afgekeurd kon worden. Nu blijkt dat Binotto - en met hem heel Ferrari - echter ook niet gelukkig is met de huidige richtlijnen.

'We hebben voor gestemd, ook al vinden we de huidige regelgeving niet overtuigend. De stem van één team had sowieso geen verschil gemaakt, dus ik zie niet in waarom we het voorstel tegen zouden houden. De juiste aanpak is om de bal aan het rollen te krijgen, gezien het feit dat er nu geen unanieme stem was tegen de nieuwe regelgeving', zo opent de Ferrari-teambaas.

Volgens Binotto moet er nog wat veranderd worden aan het pakket: 'We hebben enkele succesvolle aanpassingen gemaakt, het remsysteem is bijvoorbeeld niet meer gestandaardiseerd en de aerodynamische reglementen bieden wat meer vrijheid, maar er moet nog wat gebeuren. De meest recente versie is zeker beter dan de eerste.'

Binotto en Ferrari willen ontslag voorkomen

'Wij kunnen niet zomaar mensen naar huis sturen. Als wij vanwege het budgetplafond mensen moeten ontslaan, dan wordt dat moeilijk voor ons. Dan moeten we ze naar andere afdelingen sturen, maar we hebben ze specifiek voor de Formule 1 aangenomen. De komende maand wordt cruciaal', concludeert de Italiaan volgens Auto Motor und Sport.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws