Update | Renault licht wisselingen binnen team toe: 'Kwam er niet uit zoals wij wilden' Formule 1

Update | Renault licht wisselingen binnen team toe: 'Kwam er niet uit zoals wij wilden'

Door Rick Pasker 08 november 2019 | 18:21


Renault kent een moeizaam seizoen. Waar ze vorig jaar nog overduidelijk de titel 'best of the rest' droegen, wordt de Franse renstal dit jaar geregeld afgetroefd door McLaren. Zelfs met topcoureur Daniel Ricciardo achter het stuur kunnen ze het niet waar maken, hoog tijd om wat veranderingen door te voeren.

Als reactie op de bekendgemaakte regels voor 2021 heeft het management van Renault besloten om drastische stappen te zetten. Aerodynamicus Dirk de Beer wordt aangesteld om het proces in Enstone te optimaliseren. De Zuid-Afrikaan komt van Williams maar heeft ook jarenlang voor Ferrari en Renault/Lotus gewerkt.

'Na een snelle groei van onze aerodynamische afdeling en een modernisering van onze apparatuur, zal het versterken van management op deze afdeling zich vertalen in meer waar voor ons geld', aldus teambaas Cyril Abiteboul volgens Formula 1. (Foto: Renault Sport Media)

Update | Renault maakt wisselingen na tegenvallende GP Frankrijk

De Grand Prix van Frankrijk was de druppel voor het team van Renault. Cyril Abiteboul besloot dan ook een aantal wisselingen binnen het team door te voeren. Reden: De beloofde verbeteringen die niet aanwezig waren op het Circuit Paul Ricard.

De teambaas van Renault begon het seizoen hoopvol. 'Ik sprak over verwachtingen, niet over resultaten, want ik had niet gedacht dat we het podium zouden halen, maar voor mij was de Grand Prix van Frankrijk een mijlpaal in ons seizoen', begint Abiteboul tegenover Motorsport.com.

Veranderingen noodzakelijk

Het Franse team zou op hun thuisbasis met verbeteringen komen, maar dat pakte niet uit zoals gehoopt voor Abiteboul. De Fransman was dan ook genoodzaakt alles te analyseren en zaken te veranderen. Dat was nog niet zo makkelijk al gedacht.

'Je moet wachten tot bepaalde individuen beschikbaar zijn', legt Abiteboul uit. 'Maar dat dat veel tijd kost, is geen reden om het niet te doen. We hebben het gedaan en dat is belangrijk voor het momentum. We wisten voor de zomer al dat het een lang en zwaar seizoen zou worden.'

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws