Marko pikt er één Grand Prix uit: 'Dat was onze grootste fout van 2019' Formule 1

Marko pikt er één Grand Prix uit: 'Dat was onze grootste fout van 2019'

Door Maurits Kappetijn 06 november 2019 | 20:24


Red Bull kende een wisselvallig seizoen, met veel ups en downs. Met nog twee races te gaan blikt teamadviseur Helmut Marko terug op, met name, de dieptepunten van 2019. Daarbij moet de Oostenrijker denken aan het raceweekend in Singapore.

'Onze grootste fouten werden gemaakt in Singapore', geeft Marko toe aan Motorsport-total.com. Het team van Max Verstappen maakte fouten in de simulator voorafgaand aan het raceweekend, waardoor de set-up niet werkte. Zonde, want het team zou favoriet zijn voor de overwinning.

'Het hele seizoen heeft wel een stijgende lijn gehad, maar na de zomerstop verloren we ons momentum. In Singapore hadden we als dieptepunt het set-up probleem, dat was ontzettend vervelend. Daar hadden we moeten scoren en dat hebben we niet gedaan.'

Red Bull moet toegeven aan Mercedes

Tot slot ziet Marko dat Mercedes in de afgelopen jaren alleen maar sterker is geworden, met 2019 als hoogtepunt. 'Mercedes won de eerste vier titels op basis van haar motorvermogen, maar sindsdien zijn ze ontzettend sterk bezig met hun chassis. Dit seizoen zijn we dan ook op dat gebied geklopt. Dat is een compliment waard.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws