Wolff gooit olie op het vuur: 'Dat zou zeker als vals spel gezien kunnen worden' Formule 1

Wolff gooit olie op het vuur: 'Dat zou zeker als vals spel gezien kunnen worden'

Door Christian Moerman 07 november 2019 | 11:10


Toto Wolff heeft zich tot nu toe uit de strijd gehouden omtrent de krachtbron van Ferrari. Maar ook de Oostenrijker heeft nu aangegeven dat als Ferrari de truc heeft uitgehaald die verwacht wordt door Red Bull, dat dit zeker als vals spel gezien kan worden.

Red Bull heeft een technisch voorschrift ingediend dat erop wees dat Ferrari misschien extra brandstof naar de krachtbron zou kunnen laten lopen, Wolff begrijpt dat dit uit den boze zou zijn: 'Als iemand zou doen wat het technisch voorschrift verduidelijkt, dan zou dat zeker als vals spel gezien kunnen worden.'

'Gezien de manier waarop het voorschrift is verwoord zou een dergelijke actie niet eens in een grijs gebied zitten, het zou serieus breken van de regels betekenen', vervolgt de Mercedes-teambaas volgens Motorsport. Ook Wolff is het niet ontgaan dat de Ferrari-krachtbron in Austin anders voor de dag kwam vergeleken met de vorige races.

Toto en Mercedes analyseren Ferrari's snelheid

'We hebben het net intern even gehad over de data van de race en de snelheid van Ferrari ligt veel lager dan in de voorgaande races. Of dat vanwege technische voorschriften gebeurd is of omdat ze andere problemen hebben met de auto, dat weet ik niet. We kunnen niet precies weten wat Ferrari gedaan heeft', concludeert Wolff. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws