Bottas waarschuwt Mercedes: 'Als dit zo door gaat, zal het mij de neus uit komen' Formule 1

Bottas waarschuwt Mercedes: 'Als dit zo door gaat, zal het mij de neus uit komen'

Door Christian Moerman 07 november 2019 | 12:40


Valtteri Bottas werd dit jaar gekozen als tweede coureur bij Mercedes. Hij kreeg de voorkeur over Mercedes-talent Esteban Ocon, vermoedelijk omdat Lewis Hamilton geen jonge hond naast zich wil hebben. Voor Bottas betekende de late beslissing van zijn team een lange periode van onzekerheid.

'Als atleet en als coureur, is dat geen ideale situatie. Ik leefde lang in onzekerheid wat 2020 betreft. Er werd veel gepraat maar ik kon niets anders doen dan afwachten. Je hebt dan een rust in je hoofd en kan je niet focussen op het racen, dat is moeilijk', meldde de Fin volgens F1i.com. Tot eind augustus bleef onduidelijk wat Mercedes in 2020 zou gaan doen. 

Bottas heeft gebruik gemaakt van de situatie om een duidelijk standpunt in te nemen. Als tweede coureur presteert de voormalig Williams-rijder uitstekend en het is logisch dat hij dit soort gedrag van zijn werkgever niet hoeft te pikken: 'Als dit zo door gaat dan gaat het mij op een gegeven moment de neus uit komen.'

Wolff geeft Bottas gelijk

Wolff weet dat er een betere manier is om met zijn coureur om te gaan: 'Achteraf gezien zou dat zeker gevolgen kunnen hebben op zijn prestaties, ik wil dat in de toekomst beter aanpakken. Maar, voor 2021 staan de deuren wagenwijd open. Wij hebben nog niemand vastgelegd. Het wordt een spannende periode en 'silly season' zal vast binnenkort al van start gaan.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws