Wereldkampioenen prijzen 'oprechte' Hamilton: 'Record Schumacher binnen handbereik' Formule 1

Wereldkampioenen prijzen 'oprechte' Hamilton: 'Record Schumacher binnen handbereik'

Door Christian Moerman 07 november 2019 | 14:26


De zesde titel voor Lewis Hamilton maakt veel los in de racewereld. Het is een waanzinnige prestaties waaraan alleen Michael Schumacher op papier kan tippen. Formule 1-kampioenen hebben allen een mening over de triomf en La Gazzetta dello Sport heeft enkele op een rijtje gezet.

Ze beginnen met Mario Andretti. De naam lijkt Italiaans maar het is een Amerikaan die in 1978 in een Lotus Formule 1-kampioen werd: 'Je moet enorm veel respect hebben voor wat Lewis bereikt heeft. Ik hou van zijn oprechte persoonlijkheid en dat hij zo tevreden is met zijn leven. Dat zie je op de baan. Hij zet records neer die ongrijpbaar lijken en zal dat waarschijnlijk blijven doen.'

Hill ziet record van Schumacher naderen

'Ik denk dat zelfs hij hier niet van had durven dromen. Het record van Schumacher, dat ooit zo ver weg leek, ligt nu binnen handbereik. Hij heeft een interessante persoonlijkheid en heeft bij geen coureurs rekeningen open staan. Zijn keuzes zijn uitmuntend geweest, met name qua team', aldus Damon Hill, die zelf in 1996 een wereldkampioenschap op naam schreef.

Hakkinen eert prestaties onder grote druk

Ook Mika Hakkinen schaarde zich achter zijn illustere collega's: 'Ik weet hoe het voelt om twee keer wereldkampioen te worden. Om het niet twee, niet vier keer maar zes keer te doen kost enorm veel energie en toewijding. Je ligt altijd onder een microscoop en wordt dagelijks bekritiseerd. Als je zo lang onder extreme druk kan excelleren dan is dat een prachtig resultaat.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws