Albon merkt dat druk toeneemt: 'Zodra je er zit verandert dat' Formule 1

Albon merkt dat druk toeneemt: 'Zodra je er zit verandert dat'

Door Christian Moerman 07 november 2019 | 15:53


Alexander Albon is bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 1 maar mag al proeven van het leven als coureur bij een van de topteams. Red Bull heeft de Thaise-Brit halverwege het seizoen naar voren geschoven en sindsdien is het een grote wervelwind van ervaringen voor hem gebleken.

'Het is vreemd om in deze positie te staan. Ik ken de geschiedenis van Red Bull natuurlijk en ik weet dat ze kampioenschappen gewonnen hebben', aldus de Red Bull-coureur tegenover Sky Sports. Albon wist sinds zijn overstap wel meer punten binnen te slepen dan Max Verstappen.

In zijn eerste jaar lagen de verwachtingen laag rondom de voormalig Toro Rosso-rijder. Dit verwachtte hij zelf ook te merken, maar dat valt vies tegen: 'Je denkt van tevoren dat je de druk in je eerste jaar niet voelt, omdat het toch maar je eerste jaar is. Zodra je er zit verandert dat.'

Albon is consistent maar niet snel genoeg

'De consistentie is er, ik wil dichter bij de mannen voorin zitten, in Mexico lukte dat. Mexico vond ik een stap in de goede richting', concludeert Albon. Met de consistentie is absoluut weinig mis. Lager dan een zesde plek is hij niet geëindigd voor Red Bull. Dit gebeurde Pierre Gasly meer dan eens. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws