Ricciardo over 2021-bolides: 'Ik denk dat we daarom minder inhaalacties gaan zien' Formule 1

Ricciardo over 2021-bolides: 'Ik denk dat we daarom minder inhaalacties gaan zien'

Door Christian Moerman 07 november 2019 | 17:02


Ricciardo denkt dat het vertragen van de auto's geen spektakel zal gaan kosten. In 2014 waren de bolides maar liefst acht seconden trager dan de racewagens die dit jaar gebruikt worden maar dat maakte het rijden niet minder leuk.

'Zo lang we dicht op elkaar kunnen zitten en hard kunnen racen vind ik alles best. Tijdens onze bijeenkomst (in Austin, red.) zag ik beeldmateriaal van een paar jongens in karts die met elkaar aan het racen waren met een snelheid van 50 kilometer per uur. Daar werd ik ook al enthousiast van', zo begon de Australiër tegenover Motorsportweek.

De ronderecords maken Ricciardo weinig uit. Het gaat vooral om de kwaliteit van de sport: 'Ik heb liever een mooie race dan dat ik een ronderecord houd. Anders zouden we net zo goed tijdritten kunnen houden voor de rest van onze carrieres. Ik vind drie seconden trager helemaal prima.'

Ricciardo ziet 'sexy' bolides

Daarnaast denkt de Renault-coureur dat de nieuwe bolides er een stuk beter uit zien: 'Ze zien er sexy uit. Ze zijn wat breder en gaver dan de huidige auto's, zeker beter dan dat ze er in 2016 uit zagen bijvoorbeeld. Aan de andere kant worden de circuits niet breder maar de auto's wel, ik denk dat we daarom minder inhaalacties gaan zien.' (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws