McLaren teambaas: 'Te veel punten verloren door problemen bij de pitstops' Formule 1

McLaren teambaas: 'Te veel punten verloren door problemen bij de pitstops'

Door Wouter Hollemans 07 november 2019 | 20:55


Het seizoen 2019 is het beste sinds vijf jaar voor McLaren, met uitzicht op een vierde plek in de WK-stand voor teams. Twee kostbare fouten tijdens pitstops in Monza en Mexico lieten zien dat het Britse team nog genoeg te verbeteren heeft om de sprong te maken naar de top. Teambaas Andreas Seidl wil in 2020 een verbetering zien.

Andreas Seidl is sinds de maand mei de nieuwe teambaas van McLaren en in gesprek met Motorsport.com zegt hij zich te beseffen de pitstops een gebied is waar het team een achterstand heeft: ‘Het is aspect waar we aan moeten werken omdat we nog niet op het niveau staan van de topteams. Eerst en vooral moeten we onze jongens beter en meer robuust materiaal geven, want we hinken simpelweg achterop.’

Carlos Sainz ging in Monza de pitstraat uit met een rechter voorwiel dat niet goed vastgezet was. Daardoor viel hij uit terwijl de Spanjaard op koers lag voor een zesde plek en kostbare punten. Lando Norris kwam ook in de problemen toen zijn linker voorwiel tijdens de GP van Mexico los zat na de pitstop.

Geen veiligheidsmechanisme

De problemen bij McLaren lijken vooral aan het materiaal te liggen. Waar anderen een veiligheidsmechanisme hebben waardoor een auto nooit zal vertrekken als het wiel er niet goed op zit, heeft McLaren dit niet.

Ondanks dat in 2021 waarschijnlijk alle teams dezelfde gereedschappen krijgen om te gebruiken voor de bandenwissel, vindt Seidl het toch nodig om te investeren in het materiaal voor 2020: ‘Feit is dat we dit seizoen al te veel punten hebben verloren door problemen bij de pitstops. Wat we voor volgend jaar moeten doen is dus een goede investering. Ik wil niet met hetzelfde risico aan volgend seizoen beginnen. ‘ (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws