Bottas over zijn WK kansen in 2020: 'Ik weet dat ik Lewis kan verslaan' Formule 1

Bottas over zijn WK kansen in 2020: 'Ik weet dat ik Lewis kan verslaan'

Door Wouter Hollemans 07 november 2019 | 21:20


De winst in Austin heeft Valtteri Bottas veel vertrouwen gegeven, zoveel zelfs dat hij zeker weet dat hij volgend jaar Lewis Hamilton kan verslaan. Na drie seizoen naast de nu zesvoudig wereldkampioen, denkt Bottas genoeg geleerd te hebben. Hij kijkt dan ook zeer uit naar het seizoen 2020.

De achterstand in de WK-stand van Bottas op Hamilton is 67 punten. Een groot verschil, maar toch heeft de Fin zijn beste Formule 1-seizoen uit zijn carrière. Wist hij in 2018 geen enkele Grand Prix te winnen, dit jaar heeft hij vier keer op de hoogste trede gestaan. Ook in de kwalificaties presteert hij goed, met vijf polepositions heeft hij er één meer dan Hamilton dit jaar.

In gesprek met Sky Sports zegt Valtteri Bottas: ‘Ik weet dat ik Lewis kan verslaan en deze overwinning bewijst dat. Ik maak dit jaar goede stappen voorwaarts en ik kijk dus echt heel erg uit naar volgend jaar.’

'We komen steeds dichter bij elkaar'

Bottas ziet dat hij vooral beter is geworden in zijn rijstijl: ‘Over het algemeen was ik zwakker in de langzame bochten. Daar zit zijn sterkte, maar we komen steeds dichter bij elkaar omdat ik daar beter in ben geworden.' Naast de rijstijl, maakt Hamilton ook minder fouten dan hem: 'Hij is meer constant, hij is altijd aan de top ongeacht de omstandigheden. Maar ook daar wordt ik beter in.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
7 Nov 2019 om 23:40

en toen werd ie badend in het zweet en met en halve harde wakker,,,,,
als lewis niet al 4 titels op zak had gehad,toen ie instapte,had die kakelende ijsschots nooit en gp gewonnen,,,

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws