Ferrari timmert aan 'Toto Wolff Clausule' om belangenverstrengeling tegen te gaan Formule 1

Ferrari timmert aan 'Toto Wolff Clausule' om belangenverstrengeling tegen te gaan

Door Christian Moerman 08 november 2019 | 08:56


Na de bekendmaking van de nieuwe regelgeving is Liberty Media niet gestopt. Volgens sportjournalist Joe Saward worden in 2020 ook de commerciële contracten met de teams vernieuwd, dit brengt de nodige achterklap met zich mee. Daarnaast betwijfelt de Brit of het protest van Red Bull terecht was.

'Er wordt gediscussieerd over hoe het prijzengeld verdeeld zal gaan worden vanaf 2020. Iedereen heeft zich erbij neergelegd dat Ferrari nog steeds geld krijgt als het team dat het langst aanwezig is in de sport (Longest Standing Team/LST, red.), alhoewel dit bedrag wel af zal nemen', zo begint Saward in zijn blog bij Motorsportweek.

Ook moeten er maatregelen getroffen worden om de verstrengeling van belangen tegen te gaan: 'Ferrari wil een clausule introduceren die voorkomt dat teambazen een management rol bij de Formula 1 group aan kunnen nemen. Dit wordt de 'Toto Wolff Clausule' genoemd vanwege het feit dat de Mercedes-teambaas een rol bij Liberty Media aan het overwegen is.'

Red Bull en Ferrari verwikkeld in technische strijd

Naast de nieuwe technische regelgeving, was er nog een puntje van aandacht na de Grand Prix van Amerika: 'Het is duidelijk dat Red Bull's verzoek aan de FIA bedoeld was om een duidelijke lijn te trekken omtrent de brandstoftoevoer vanwege Ferrari's verbeterde prestaties sinds Spa.'

'Ferrari zegt dat het verlies van vermogen in Austin puur toevallig is, vrijwel alle andere teams zijn het erover eens dat er een connectie is tussen het verzoek en het verlies van vermogen. Of deze aanname terecht is, moet nog blijken', concludeert Saward. Zelf is hij nog niet overtuigd van Ferrari's schuld. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws