Honda is apetrots: 'Had je dit in 2017 voorspeld, dan had niemand je geloofd' Formule 1

Honda is apetrots: 'Had je dit in 2017 voorspeld, dan had niemand je geloofd'

Door Christian Moerman 08 november 2019 | 10:24


Na honderd wedstrijden in het hybride tijdperk van de Formule 1 kan Honda met gemengde gevoelens terugkijken. De eerste jaren bij McLaren waren niet om over naar huis te schrijven, maar bij Red Bull merken ze dat er nog meer in zit dan dat ze in het eerste seizoen van de samenwerking hebben laten zien.

Honda-topman Toyoharu Tanabe spreekt bijna met ongeloof van het afgelopen eerste jaar met Red Bull: 'Als je mij aan het eind van 2017 had verteld dat ik twee jaar later onze honderdste race zou naderen, in samenwerking met twee teams die allebei op het podium hebben gestaan, dan had niemand je geloofd.'

'Dit jaar hebben we met name met Red Bull uitstekende resultaten behaald. Een podium met Toro Rosso is echter ook niet mis, we kunnen tevreden zijn met beide teams. Het heeft lang geduurd om zo ver te komen, de technologie is geavanceerd dus we zullen door moeten blijven werken om de competitie bij te houden', vervolgt de Japanner via de officiële site van Honda.

Honda blijft bikkelen

Honda legt zich er niet bij neer, de ambitie is torenhoog: 'We hebben ons doel nog niet bereikt. Overwinningen pakken is natuurlijk een mooie stap en het werkt zeer motiverend voor het personeel. Het toont onze instelling om te blijven vechten en door te blijven ontwikkelen.'

'We blijven moeite doen, we blijven vechten voor ons doel om het wereldkampioenschap binnen te slepen. Dit doel hebben wij onszelf in 2015 gesteld en ik geloof er echt in dat we dit in de toekomst wederom kunnen bereiken', concludeert Tanabe. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws