Update | Wolff: 'F1-toekomst met Mercedes waarschijnlijk, nog geen garantie' Formule 1

Update | Wolff: 'F1-toekomst met Mercedes waarschijnlijk, nog geen garantie'

Door Sjoerd Valkering 12 november 2019 | 15:40


Helmut Marko heeft bevestigd dat Red Bull Racing ook na 2020 in de Formule 1 blijft. Er werd een tijdje geheimzinnig over gedaan door het team, waarschijnlijk als politiek statement met betrekking tot de nieuwe regels na 2020. Nu de regels bekend zijn, kan men ook open kaart spelen.

Volgens de Grazer blijft Red Bull Racing trouw aan de Formule 1. Daarnaast is een principe-akkoord om door te gaan met Honda. Hij verwacht nog geen officieel besluit vanuit Tokyo voor de laatste race in Abu Dhabi dit seizoen.

Marko zag Ferrari, dat steeds een dwarsligger was in de besprekingen, geen veto-kaart trekken voor de nieuwe regels eind oktober. Hierdoor waren er geen beren meer op de weg om het nieuwe beleid in te voeren. 'Ferrari haar reactie verbaast ons niet. Ze doen altijd hun eigen ding', zegt Marko tegen Auto Motor und Sport.

Marko: 'Investeringen gedaan'

'Wij bij Red Bull accepteren de situatie zoals deze is. We hebben twee teams, een baan en een race. Die investeringen gooi je niet zomaar weg', bevestigt de Grazer min of meer dat hij en Christian Horner gebluft hebben in de media met uitspraken dat ze misschien zouden stoppen als de nieuwe regels hun niet zouden zinnen. 

Reactie Mercedes

Ook Mercedes ging akkoord met de nieuwe regels. Toto Wolff licht toe: 'De nieuwe regels betekent dat we afstappen van de high-tech Formule 1 van vandaag de dag. Maar ik heb er vertrouwen in dat we de regels nog kunnen finetunen met de FIA en de FOM. We accepteren de uitdaging.'

Update 12-11 15:40 uur - Wolff: 'F1-toekomst met Mercedes waarschijnlijk, nog geen garantie'

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is het nog altijd niet zeker dat Mercedes ook ná 2020 actief is in de Formule 1. Dat vertelt hij in gesprek met Motorsport.com. 'Alles wijst erop dat we blijven, maar het is nog geen zekerheidje. We zitten midden in de besprekingen van het nieuwe Concorde-verdrag. We bespreken daarnaast de ontwikkeling van de auto en de effecten daarvan op de sport.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws