Wolff kreeg angstaanjagend telefoontje: 'Opeens was Hamilton gevallen op de motor' Formule 1

Wolff kreeg angstaanjagend telefoontje: 'Opeens was Hamilton gevallen op de motor'

Door Maurits Kappetijn 10 november 2019 | 16:20


Mercedes-teambaas Toto Wolff en Lewis Hamilton hebben een goede relatie. Laatstgenoemde gaat in zijn uren buiten de paddock vaak opzienbarende avonturen aan, die soms op het nippertje goed aflopen. Wolff deelt een anekdote, waarbij Hamilton in alle opzichten de grenzen opzocht.

Tegenover Formule1.nl vertelt Wolff dat men bij Mercedes Hamilton graag zijn gang laat gaan. Daar maakt de kersverse wereldkampioen dan ook geregeld gebruik van, vertelt zijn Oostenrijkse teambaas. 'Vorig jaar is hij gaan motorracen, maar daar wisten wij niets vanaf. Ik kon een engineer niet te pakken krijgen en toen hij eindelijk terugbelde klonk hij hakkelig. Daarna hoorde ik dat ze in Jerez op MotoGP-motors aan het rijden waren. Ook raakte Lewis gewond. Sterker nog, zijn motor was doormidden gegaan.'

Ondanks dat het avontuurtje van Hamilton bijna escaleerde, is Wolff niet van plan om zijn beleid aan te passen. 'Nee, waarom? Als hij na afloop van het seizoen iets blesseert is dat niet per sé een ramp. Bovendien kun je Lewis toch niet tegenhouden.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws