Horner stellig: 'In 2021 zien we geen nieuwe verhoudingen in de Formule 1' Formule 1

Horner stellig: 'In 2021 zien we geen nieuwe verhoudingen in de Formule 1'

Door Maurits Kappetijn 11 november 2019 | 22:35


Christian Horner denkt dat de nieuwe regels van 2021 er niet voor zullen zorgen dat er direct andere verhoudingen zullen ontstaan in de Formule 1. De teambaas van Red Bull denkt dat de topteams hun status zullen behouden, op basis van de al aanwezige schaalvoordelen en investeringen.

Tegenover Motorsport.com klinkt Horner ietwat pessimistisch. De Britse teambaas van Max Verstappen denkt dat het nieuwe Formule 1-tijdperk niet meteen haar impact zal hebben op de rangordes in de koningsklasse. Ook Mattia Binotto, teambaas van Ferrari denkt dat het tijd zal kosten voordat de verschillen tussen de teams minder zullen worden.

'Het zal echt gaan duren voordat we verandering zullen zien, al helemaal na 2021. We zitten nu aan het einde van het huidige tijdperk en opeens komen teams bij elkaar, omdat de ontwikkelingen van allerlei teams aan hun top zitten. Nieuwe regelboeken zorgen voor nieuwe mazen in de wet en topteams met grote budgetten en vooral schaalvoordelen zullen daar als beste op kunnen anticiperen. Ik verwacht dus dat Ferrari, Red Bull en Mercedes ook over twee jaar nog aan de top staan.'

'Topteams blijven topteams in 2021'

Binotto is het daar mee eens. 'Later zullen kleinere teams ook een sprong maken, maar een totale omslag is niet realistisch. De topteams zullen in eerste instantie gewoon topteams blijven en dat heeft te maken met het verleden. Ik verwacht dus niet veel veranderingen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws