Red Bull Racing maakt line-up voor 2020 bekend: Albon naast Verstappen Formule 1

Red Bull Racing maakt line-up voor 2020 bekend: Albon naast Verstappen

Door Joris Verwijst 12 november 2019 | 10:59


Alexander Albon rijdt ook in 2020 voor Red Bull. Dat maakt het team uit Oostenrijk zojuist bekend. Daarmee is ook helder dat Pierre Gasly en Daniil Kvyat bij Toro Rosso blijven rijden. 

Albon zal in zijn tweede seizoen in de Formule 1 dus opnieuw voor Red Bull uitkomen, naast Max Verstappen. Albon werd in de zomer van 2019 weggeplukt bij Toro Rosso, om Gasly bij Red Bull te vervangen. De Fransman maakte allesbehalve een sterke indruk en Albon doet het stukken beter. 

De beslissing over het tweede zitje naast Verstappen werd nog niet verwacht. In eerste instantie werd gezegd dat de beslissing vóór de Grand Prix van Mexico zou vallen, maar dat is dus niet gebeurd. Uiteindelijk is er voor het einde van het seizoen duidelijkheid voor de betrokkenen. 

Dat Kvyat bij Toro Rosso zou blijven rijden, was al zo goed als duidelijk. De vraag was echter of Albon of Gasly het tweede stoeltje naast Verstappen zou krijgen. Nu dat Albon is geworden, wordt ook duidelijk dat Gasly bij Toro Rosso blijft. Overigens heet Toro Rosso komend seizoen geen Toro Rosso meer, maar Alpha Tauri.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws