Carey maakt duidelijk: 'Zullen ook races van de kalender gaan halen' Formule 1

Carey maakt duidelijk: 'Zullen ook races van de kalender gaan halen'

Door Joris Verwijst 12 november 2019 | 16:41


Meer en meer races, dat lijkt de laatste jaren het credo bij de Formule 1. In 2021 moeten er liefst 25 races op de kalender staan. Dat stuit op veel weerstand vanuit de teams, omdat het voor het personeel te belastend zou zijn. Liberty Media, de eigenaar van de F1, heeft echter duidelijk gemaakt dat er ook races van de kalender kunnen verdwijnen. 

Daarbij zou het gaan over races waarvan Liberty Media vindt dat de geen waarde hebben voor de sport óf de waardes van de sport niet reflecteren. Namen noemt Chase Carey logischerwijs niet, maar bij 'waarden van de sport' kunnen we onder meer denken aan Abu Dhabi, Bahrein en Rusland. Dat soort landen hebben weinig historie met de sport, maar leggen een flinke zak geld neer om het feestje ieder jaar te mogen organiseren. 

'We hebben een behoorlijk volle kalender met veel langdurige contracten', vertelt Carey in de internationale media. 'Er zit natuurlijk een limiet aan hoeveel races we kunnen doen, maar ik denk dat er nog kansen liggen. De vraag is heel groot, het aantal landen dat interesse heeft getoond in het organiseren van een Grand Prix, blijft heel positief. We willen deals voor de lange termijn sluiten, dus we zullen races toevoegen, maar we zullen ook selectief races van de kalender gaan halen.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws