'Schumacher heeft toen serieus overwogen om de handdoek in de ring te gooien' Formule 1

'Schumacher heeft toen serieus overwogen om de handdoek in de ring te gooien'

Door Christian Moerman 12 november 2019 | 20:28


Michael Schumacher gooide ooit in zijn carriere bijna de handdoek in de ring. Toen de Duitser voor Benetton reed werd de Formule 1 gekenmerkt door enkele akelige crashes die Schumacher flink deden twijfelen aan zijn keuze om F1-coureur te worden.

'Schumacher was de Pavarotti van het autorijden. Maar na de dood van Ayrton Senna, veranderde hij. Schumacher heeft toen serieus overwogen om de handdoek in de ring te gooien. Gelukkig besloot hij om te blijven rijden', zo begint Flavio Briatore volgens F1i.com.

Benetton had geen geld voor wereldkampioen

Ook licht de Italiaan toe waarom ze bij Benetton voor Schumacher kozen: 'Om eerlijk te zijn, we hadden geen geld voor een goede coureur, een wereldkampioen. Iedereen lachte ons uit, we moesten op zoek naar een talent. Voor de vaste F1-teams waren we een bedreiging, een T-shirt-fabrikant die alle legendes te kakken zet, dat zorgde voor genoeg klachten.'

'Toen ze Michael (Schumacher, red.) in de auto zagen zitten, verging het lachen ze snel', concludeert de Benetton-teambaas. Sinds de zesde wereldtitel van Lewis Hamilton worden er veel vergelijkingen getrokken tussen de Brit en Schumacher. Slechts één wereldtitel is de Mercedes-coureur verwijderd van het legendarische record. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws