Red Bull verklaart: 'Mercedes deed het onderzoek, wij hadden de moed' Formule 1

Red Bull verklaart: 'Mercedes deed het onderzoek, wij hadden de moed'

Door Sjoerd Valkering 13 november 2019 | 05:28


Helmut Marko heeft tegen Auto Bild verklaard dat Red Bull Racing veel hulp van Mercedes heeft gekregen om de illegale motor van Ferrari aan te kaarten bij de FIA. Tijdens het weekend van de GP van de Verenigde Staten werd een technische richtlijn uitgeschreven door de FIA over het verbranden van olie waardoor Ferrari op scherp stond.

Red Bull heeft uiteindelijk de stap durven te zetten omdat Mercedes veel onderzoek heeft verricht. 'Mercedes heeft onderzoek gedaan op dit gebied en wij hebben de moed gehad om het officieel aan te kaarten bij de FIA', zegt Marko tegen de Duitse site over het één-tweetje tussen Red Bull Racing en het team van Toto Wolff.

Toen zaterdag en zondag in de VS bleek dat Ferrari pardoes helemaal nergens was qua topsnelheid was het voor de impulsieve Max Verstappen meteen duidelijk dat ze 'vals hadden gespeeld'. Dat zei hij ook voor de camera van Ziggo Sport. De Nederlander, die inmiddels heeft toegegeven dat het geen handige opmerking was, kreeg daarna half Italië over zich heen inclusief een boze Mattia Binotto.

Lastig onderwerp voor Verstappen

Marko snapt dat de 22-jarige rijder zich zo heeft uitgelaten over de motor van de concurrentie, die in Mexico nog vijf kilometer per uur sneller was dan die van Mercedes en Honda. In Austin kwam Ferrari qua topsnelheid niet verder dan plaats acht en negen in de kwalificatie, in de race zelfs als dertiende en zestiende. 'Hij is wat te ver gegaan en weet dat zelf ook', laat de Grazer weten. 'Maar dit onderwerp is erg emotioneel voor hem', begrijpt hij de frustraties van Verstappen. 

Renault

Verstappen was in 2018 ook veelvuldig boos geworden in de media over een motor. Toen ging het om de Renault-power unit die niet goed genoeg was volgens de rijder. Hij had het toen via de media aan de stok gekregen met Cyril Abiteboul, de technisch directeur van Renault. 'Als hij zich iets meer zou concentreren op zijn eigen team dan mij de hele tijd af te zeiken, dan waren ze nu al wereldkampioen', had Verstappen onder andere gezegd. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Karel.1
13 Nov 2019 om 09:02

Als F1 team het randje niet opzoekt dan kunnen ze beter in een merken competitie gaan rijden maar dan wel helemaal vooraan .... lukt dat niet dan ..eh ..eh .. (zie dtm) gaan we wat anders doen .... we zij zuid duitsers en iedereen moet maar ruimte voor ons maken, gebeurt dat niet dan zoeken we elders een competitie waar dit wel van toepassing is .... wat een arrogantie en dan nog een ander team de kastanjes uit het vuur te laten halen, zeer bedenkelijk !!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws