F1 techniek GP Abu Dhabi | McLaren met kleine aanpassing onderkant voorvleugel Formule 1

F1 techniek GP Abu Dhabi | McLaren met kleine aanpassing onderkant voorvleugel

Door Maurits Kappetijn 29 november 2019 | 11:18


In het topic F1 techniek houdt F1Maximaal je op de hoogte van alle technische snufjes die de Formule 1-teams toevoegen aan de bolides. Elk circuit is anders en elk circuit heeft daarom een andere aanpak nodig. Ook de Grand Prix van Abu Dhabi, de laatste race van het seizoen, zal door veel teams benaderd worden met verschillende technische variaties.

McLaren met kleine aanpassing onderkant voorvleugel

De onderkant van de voorvleugel van McLaren is in het laatste raceweekend van het jaar iets aangepast. Twee flappen die schuin onder de wing endplates zitten, zijn iets dichter bij elkaar gezet.

Ferrari test uitlaatsysteem geïnspireerd op Red Bull

In de paddock van Abu Dhabi is een aanpassing gespot bij Ferrari, die is geïnspireerd op het ontwerp van Red Bull. Het betreft de wastegate uitlaat, die voorkomt dat de turbo teveel druk opbouwt bij hoge toeren. 

Mercedes met subtiele aanpassingen aan voorvleugel

Fabrega kijkt naar de voorvleugel van Mercedes. De Silver Arrows gaan met een andere voorvleugel rijden in Abu Dhabi. De bovenste flappen van de vleugel zijn aangepast en ook de zijkant van de vleugel is onder de loep genomen.

Teams met verschillende voorvleugels

Veel teams zijn in het Midden-Oosten aangekomen met verschillende voorvleugels, meldt journalist Albert Fabrega. De Spanjaard legde vast hoe verschillende teams meerdere designs op hebben gesteld, om zo verschillende concepten uit te proberen tijdens de vrije trainingen.

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws