Ook Interlagos ligt boven zeeniveau, wat betekent dit voor de teams? Formule 1

Ook Interlagos ligt boven zeeniveau, wat betekent dit voor de teams?

Door Christian Moerman 14 november 2019 | 16:35


De Grand Prix van Brazilië wordt dit weekend wederom verreden op Interlagos. Het circuit bevind zich op 786 meter boven zeeniveau. De Formule 1-teams moeten hier - net zoals in Mexico - rekening mee houden omdat de luchtdichtheid een aanzienlijk verschil in prestaties veroorzaakt.

Maar liefst 70 procent van een ronde Interlagos wordt vol gas genomen. Een groot deel hiervan is te danken aan het lange rechte stuk van 1,2 kilometer, dat deels parallel loopt aan de pitstraat. De luchtdichtheid neemt op ongeveer 800 meter hoogte met zeventien procent af. De aerodynamische belasting, de koeling van de krachtbron en de turbo reageren anders in de ijle lucht.

Interlagos een van de kortste circuits

Het is een snel circuit en op Monaco en Mexico na is het de kortste baan van de kalender. Zoals al benoemd staat de motor 70 procent van de ronde volledig open, maar het hybride systeem kan door een gebrek aan langzame bochten maar moeilijk opladen. Het team dat in staat is om het hybridesysteem zo efficiënt mogelijk te laten draaien, zal hier dus een aanzienlijk voordeel mee kunnen creëren. 

Formule 1-teams op zoek naar optimale afstelling

Interlagos kent vijf bochten rechtsom en tien bochten naar links. De gemiddelde snelheid ligt hoog, namelijk ongeveer op 230 kilometer per uur. Vanwege een combinatie van semi-snelle bochten en veel stukken vol gas, zullen de teams dus op zoek moeten naar een optimale downforce afstelling. Te veel downforce en je verliest op het rechte stuk, te weinig en de bochten worden een probleem. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws