Verstappen over Albon als teamgenoot: ‘De slimste beslissing’ Formule 1

Verstappen over Albon als teamgenoot: ‘De slimste beslissing’

Door Wouter Hollemans 14 november 2019 | 20:29


Vorige week is bekend geworden dat Alexander Albon ook in 2020 de teamgenoot zal zijn van Max Verstappen. De Nederlander van het een slimme beslissing van zijn team om met Albon door te gaan in het volgende seizoen. De Britse Thai is dankbaar dat hij de kans krijgt.

Helmut Marko bracht het nieuws al in Austin, verklaart Albon hij in gesprek met motorsport-total.com: ‘Hij was blij met de race en zei in notendop dat ik het zitje heb. Zijn gesprekken zijn nooit gedetailleerd en nooit zo lang’ zegt Albon met een glimlach.

Albon heeft nooit gedacht aan de beslissing voor 2020: ‘Ik reed gewoon mijn races en wilde tevreden zijn met mijn eigen vooruitgang en laten zien dat ik stappen vooruit zet. Ik was gewoon gefocust op mijn werk.'

'Slimme beslissing voor de continuïteit'

Tegen motorsport-total.com zegt Verstappen over zijn teamgenoot: ‘Hij is een aardige kerel. De laatste 12 maanden zijn voor hem een beetje als een achtbaan geweest. Alexander is relaxt en dat helpt. En hij is snel, hij pakt de punten en doet zijn werk. Ik denk dat het de slimste beslissing is voor de continuïteit.’

Verstappen heeft echter geen zeggenschap gehad over de keuze voor Albon: ‘Het is niet aan mij natuurlijk om zijn prestaties te beoordelen. Dat is aan Christian Horner en Helmut Marko. Die maken de beslissingen.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws