Bottas geïrriteerd over psychologische spelletjes Formule 1

Bottas geïrriteerd over psychologische spelletjes

Door Wouter Hollemans 14 november 2019 | 21:04


Valtteri Bottas gaat in 2020 weer proberen om zijn teamgenoot Lewis Hamilton te verslaan voor het wereldkampioenschap. De Fin zit nu in zijn derde seizoen bij Mercedes en is tot nu toe elk seizoen ruimschoots door zijn Britse teamgenoot verslagen in het kampioenschap. Op de vraag of hij misschien hetzelfde moet doen als Nico Rosberg in 2016, reageert Bottas geïrriteerd.

Nico Rosberg was drie jaar lang de teamgenoot van Lewis Hamilton. De Brit was in 2014 en 2015 de kampioen en bleek lastig te verslaan. In 2016 lukte het Rosberg echter en pakte hij de titel. Hij verklaarde later dat vooral psychologische spelletjes ervoor zorgde dat Hamilton uit balans raakte.

De vraag is, hoe gaat Bottas het volgend jaar voor elkaar krijgen om Hamilton te verslaan? Zou hij niet dezelfde spelletjes moeten gaan spelen als Rosberg? Bottas reageert geïrriteerd tijdens de persconferentie op donderdag voor de GP van Brazilië: ‘Ik word moe van deze vraag, want elke coureur is anders. Ik ben ik en Nico is Nico. Ik zoek naar andere manieren om mijn doel te bereiken’.

Andere kant van de pitbox nerveus maken

Bottas vervolgt: ‘Ik laat mijn antwoord vooral op het circuit zien. Ik zet al mijn focus en energie op mijn prestaties, dat is de beste kans voor mij. Als ik kan presteren op het niveau dat ik wil wordt de andere kant van de pitbox wel een beetje nerveus. En ik weet uit ervaring dat het je tot foutjes kan brengen als de andere kant van de garage het beter doet.’ 

De Fin sluit af met: ‘Ik heb een plan voor volgend jaar en ik ben niet echt bereid om dit te delen’. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws