Update | Gemixte gevoelens bij Honda door motorproblemen Formule 1

Update | Gemixte gevoelens bij Honda door motorproblemen

Door Jasper Schotte 15 november 2019 | 23:29


Honda houdt aan de vrijdag gemixte gevoelens over. In de twee vrije trainingen hebben ze laten zien progressie te hebben geboekt, maar vallen (technische) problemen het bedrijf in de tweede training ten deel.

Toro Rosso wordt op de vrijdag het hardst getroffen. Twintig minuten voor het einde van de tweede vrije training valt de motor van de Fransman ineens stil, en is het einde oefening. Er bestaat de kans dat dit een fout is in de versnellingsbak, wat desastreuze gevolgen kan hebben. Als deze wordt gewisseld moet gasly namelijk een gridstraf incasseren. 

Honda twee keer ongelukkig in Brazilië

Niet veel later ondervindt ook Pierre’s teamgenoot Daniil Kvyat problemen met de wagen. Hierdoor raakt de Rus van de baan en vat zijn motor vlam. Saillant detail is dat vlak voor het ongeluk het dashboard van Kvyat uitvalt en kan hij ook geen contact maken met zijn engineer. Het weekend in Interlagos begint voor Honda niet positief. Het heeft nog een dag tot de kwalificatie, om te onderzoeken wat er mis is gegaan met hun motoren en waarom alleen Toro Rosso lijkt te zijn getroffen.

Samenvatting vrije training

De vrijdag begint voor de 'Honda teams' goed. Tijdens de eerste vrije training zet Albon de beste tijd neer. Even later glijdt hij wel van de natte baan, wanneer hij de overstap maakt naar slickbanden. De Toro Rosso rijders zetten beiden een top tien waardige tijd neer. Verstappen weet door een spin, geen officiele ronde neer te zetten. 

Max revancheert zich in de tweede vrije training en komt op plek drie te staan, slechts 0,134 seconden van de leider. De wagen van Albon lijkt niet volledig in balans na zijn klapper, waardoor de Thaise-Brit de negende tijd neerzet. Vóór het uitvallen van Gasly en Kvyat, zetten zij respectievelijk de twaalfde en de veertiende tijd neer. 

Update | Honda verduidelijkt uitvalbeurten Toro Rosso's

Auto-motor-und-sport heeft navraag gedaan bij Toro Rosso, en zij wilden wel licht schijnen op de uitvalbeurten. Zo blijkt dat Pierre gasly de baan was opgestuurd met een oudere versie van de motor en dat het ook de krachtbron was die het begaf. Betreffede het uitvallen van Kvyat licht het team toe dat het elektrische systeem van de auto ineens uitviel. Ten gevolge verloor de Rus de controle over zijn wagen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws