Update | Verstappen reageert op Vettel: 'Kijk naar sectortijden' Formule 1

Update | Verstappen reageert op Vettel: 'Kijk naar sectortijden'

Door Christian Moerman 17 november 2019 | 02:30


Sebastian Vettel vindt de ontwikkeling van de Honda-krachtbron merkwaardig. Het enorm opgeblazen verhaal rondom de Ferrari-motor heeft veel kijkers getrokken. Vettel ging na afloop van de kwalificatie grijnzend in op de prestatie van de Japanners.

'Max heeft natuurlijk een ijzersterke ronde gereden, wij kunnen blij zijn met de voorste startrij', zo opende de Heppenheimer tegenover Ziggo Sport. Jack Plooij voelde dat de Duitser in een goede bui was en besloot hem uit de tent te lokken.

Vettel verbaasd door snelheid Honda

Grijnzend sneed hij het onderwerp aan, hij weet ook dat hoe meer hij hierover gaat zeggen, hoe meer dit rond zal gaan cirkelen in het wereldje van de Formule 1: 'Ik ben een beetje verbaasd over de snelheid van Honda op de rechte stukken. Ik vind het grappig dat wij het hele jaar snel geweest zijn op de rechte stukken en dat nog steeds zijn. Honda was dit niet en nu ineens wel.'

'Misschien moet die Honda-motor ook maar eens gecheckt worden', concludeert hij. Eigenlijk wilde hij het niet zeggen maar de Ferrari-coureur kon zich niet inhouden. De Ferrari-krachtbron ligt onder het vergrootglas terwijl het nu juist de Honda-motor is die bijzonder veel kracht heeft weten te winnen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 2.25u - Verstappen reageert op Vettel

Max Verstappen heeft gereageerd op de opmerking van Sebastian Vettel over de Honda-motor. 'Kijk naar de sectortijden', zegt Verstappen tegen Auto Motor und Sport. 'Ik was in het middelste gedeelde het snelst. Daar zitten de bochten', pareert hij de kritiek van Vettel op de power unit van de Japanners.

Volgens de Duitse site is Ferrari nog altijd het snelst op het rechte stuk. Ze pakken nu echter een tiende voorsprong op Red Bull Racing in plaats van de zeven tienden in GP's voordat de FIA de technische richtlijn had uitgeschreven. Mercedes moet twee tienden toegeven. Ferrari heeft de hoogste topsnelheid behaald op Interlagos met 331,3 km/u.

Volg @F1Maximaal nu ook via Instagram voor het laatste nieuws!

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Braakbal
16 Nov 2019 om 21:14

Max bedankt morgen vanaf het podium nog even de FIA: "bedankt heren, ik had dit niet zonder jullie inzet kunnen doen"

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws