Boordradio's kwalificatie | Verstappen: 'Jep, ik heb het zojuist verpest..' Formule 1

Boordradio's kwalificatie | Verstappen: 'Jep, ik heb het zojuist verpest..'

Door Christian Moerman 16 november 2019 | 22:49


Max Verstappen mag in Brazilië vanaf de eerste plek beginnen. Op magistrale wijze reed de Nederlander zijn Red Bull naar pole position, maar niet zonder slag of stoot. Over de boordradio hoorden we Verstappen klagen, hij is dan ook moeilijk tevreden te stellen.

Maar voordat we de Limburger uitlichten is het eerst de beurt aan de andere coureurs. Carlos Sainz moest zijn kwalificatie vroegtijdig staken vanwege een mechanisch probleem. Met lichte paniek in zijn stem meldde hij aan zijn ingenieurs dat het mis was: 'Ja, ik heb iets verloren. Iets in de motor..'

Hamilton vindt Interlagos maar kort

Lewis Hamilton - die aangaf tevreden te zijn met een derde plek in Brazilië - kende ook geen vlekkeloze kwalificatie: 'Mijn banden zijn veel te warm, één ronde is niet genoeg', aldus de Mercedes-coureur. Het korte circuit zorgt ervoor dat de coureurs meer dan één ronde nodig hebben om de banden op temperatuur te krijgen. 

Verstappen kan verbeteren, ondanks pole

Verstappen reed in Q3 de snelste tijd gedurende de eerste stints. Toen de coureurs eenmaal veilig en wel weer in de pitstraat stonden was het beeldmateriaal van zijn ronde te zien. In de bochtige tweede sector nam de Nederlander te veel kerb waardoor hij in de volgende bocht niet uit kwam: 'Jep, ik heb het zojuist verpest', zo erg bleek het achteraf niet te zijn want hij klokte nog steeds de snelste tijd.

Momentje voor Grosjean

Tussen de boordradio's zitten ook altijd pareltjes van de enige echte Romain Grosjean. De Fransman kan zijn grote mond niet houden en schuwt ook zeker scheldwoorden niet. Zijn ingenieur zal er goed aan doen een bezoekje te brengen aan de audicien: 'Ik heb ineens zoveel onderstuur, wat is er gebeurd? ****** **** ******** ****', hij blijft ons een vertaling schuldig. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws