Binotto ziet Verstappen als grootste concurrent: 'Maar Vettel won al tweemaal van P2' Formule 1

Binotto ziet Verstappen als grootste concurrent: 'Maar Vettel won al tweemaal van P2'

Door Hans van Brunschot 17 november 2019 | 09:04


Ferrari werd tweede en de vierde in de kwalificatietraining voor de Grand Prix van Brazilië, wat een lichtelijk teleurstellend resultaat voor de Scuderia was. Toch ziet teambaas Mattia Binotto nog voldoende kansen om de race te winnen.

Daarbij kijkt de teambaas in eerste instantie naar Sebastian Vettel, die als tweede start naast polesitter Max Verstappen. 'Sebastian heeft hier op Interlagos al twee keer vanaf pole position gewonnen, wellicht een goed voorteken in zijn honderdste race voor Ferrari', hoopt Binotto die in de kwalificatie geen risico heeft genomen. 'Het allerbelangrijkste was om voor Sebastian een verse medium-band over te houden met het oog op de strategie. We hebben niet echt een alternatieve strategie in ons achterhoofd, dus we houden vast aan plan A.

Met argusogen naar de banden én Verstappen kijken

Het allerbelangrijkste voor Ferrari is het onder controle houden van de bandenslijtage. En daar hebben de Italianen nog wel wat problemen. 'In de afgelopen races hadden wij te maken met flinke bandenslijtage. Daarom hebben we op vrijdag aan ons bandenmanagement gewerkt. Het kan hier op zondag (vandaag, red) wel eens flink warmer worden, ook qua asfalt temperatuur en dan kan oververhitting van de banden een probleem worden.

Een ander probleem voor Ferrari is Max Verstappen. 'Normaal gesproken is de polesitter hier de grootste favoriet, dus we weten dat Max Verstappen in de race onze grootste concurrent gaat zijn, maar Mercedes is ook niet ver weg. We zitten allemaal in een paar tienden van elkaar.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws