Marko tevreden: 'Perfecte balans tussen downforce en topsnelheid gevonden' Formule 1

Marko tevreden: 'Perfecte balans tussen downforce en topsnelheid gevonden'

Door Hans van Brunschot 17 november 2019 | 11:06


Dr. Helmut Marko is bijzonder in zijn nopjes met de pole position voor Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Oostenrijker is blij dat de potentie van de Red Bull er eindelijk ten volle uitkomt.

De pole position komt volgens de motorsportadviseur van de energiedrankenfabriek voort uit een optimale balans tussen downforce voor de middensector en topsnelheid voor de eerste en laatste sector. Die balans werd pas op het laatste moment gevonden. 'Onze ingenieurs hebben een perfecte balans tussen downforce en topsnelheid gevonden. In de derde vrije training had Max nog teveel onderstuur in een aantal bochten, wat hem twee tienden kostte. Dat konden we nog net voor de kwalificatie corrigeren', aldus de Oostenrijker tegenover Auto, Motor und Sport.

De potentie van Red Bull

Marko is ook blij met de pole position voor Verstappen omdat het de potentie van de Red Bull-bolide aantoont. 'Met uitzondering van Rusland en Singapore hadden we de laatste races allemaal kunnen winnen. Ook in Austin, waar Max vier ronden lang met gemak bij kon houden. Toen is er een stuk van de vloer afgebroken wat ons downforce gekost heeft en de bandenslijtage verhoogd heeft. Nu kunnen we in de kwalificatie ons pakket eens maximaal benutten.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws