Hamilton: 'Verwacht niet dat ik geridderd word voor mijn prestaties' Formule 1

Hamilton: 'Verwacht niet dat ik geridderd word voor mijn prestaties'

Door Hans van Brunschot 17 november 2019 | 12:36


Sir Lewis Hamilton. Het zou geen verkeerde benaming zijn voor de moderne koning van de Formule 1. Toch ziet de zesvoudig wereldkampioen het zelf niet zo ver komen.

In het Verenigd Koninkrijk gaan stemmen op om Hamilton tot ridder te laten slaan vanwege het behalen van zijn zesde wereldtitel. Hamilton werd in 2008 benoemd tot MBE (Most Excellent Order of the British Empire) voor zijn prestaties in de Formule 1. Een aantal beroemde Britse racers waaronder Jacky Stewart, Stirling Moss en Frank Williams werden al geridderd en mogen tegenwoordig 'Sir' voor hun naam zetten.

'Ik denk er niet zo veel aan', zei Hamilton tegen Racefans. 'Dat mensen het gesuggereerd hebben is al een eer op zich. Het is echter niet iets dat ik mezelf ooit ten doel heb gesteld in mijn leven. Mocht het, op welk punt dan ook, gebeuren, dan weet ik niet hoe me te gedragen. Ik heb al eens oog in oog met Hare Majesteit de koningin gestaan en dat was fantastisch.'

'Nogmaals, als het niet gebeurt dan is er geen man overboord. Het betekent niet dat ik niet Brits ben, het betekent niet da tik zal stoppen de Britse vlag zo hoog mogelijk te zwaaien en het zal niets veranderen aan de support die ik ervaar van mijn fans en de Britse pers.

Lees 1 reacties

Tags:

Reacties

wg
17 Nov 2019 om 15:02

Redactie, beetje vreemde uitleg van MBE. Het staat in werkelijkheid voor "Member of the Order of the British Empire", en is de laagste rang in de Örder of the British Empire, en daarmee ben je inderdaad geen Sir etc.

Mvg, Wim

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws