Update | Hamilton krijgt straf voor touché met Albon, Sainz naar podium Formule 1

Update | Hamilton krijgt straf voor touché met Albon, Sainz naar podium

Door Maurits Kappetijn 17 november 2019 | 20:56


Mogelijk volgt er alsnog een straf voor Lewis Hamilton. De Brit toucheerde met Alexander Albon in het slot van de wedstrijd en Hamilton leek daarbij onrechtmatig te handelen. Albon spinde en verloor daarmee een podiumplek. Mogelijk krijgt Hamilton een straf voor zijn charge. 

In een persbericht van de FIA staat dat beide coureurs zich om 20:45 Nederlandse tijd moeten verantwoorden tegenover de stewards van de Braziliaanse Grand Prix. Een straf voor Hamilton betekent mogelijk dat Carlos Sainz (P4) de derde plek inneemt. 

VIDEO: Het moment tussen Hamilton en Albon

Update - 20:53u | Hamilton krijgt straf voor touché met Albon, Sainz eindigt op podium

Lewis Hamilton is schuldig bevonden aan de touché met Alexander Albon in de voorlaatste ronde van de Braziliaanse Grand Prix. De Mercedes-rijder tikte Albon aan, waardoor laatstgenoemde spinde en een welverdiend podium misliep.

Hamilton krijgt na zijn actie een tijdstraf van vijf seconden, wat betekent dat Carlos Sainz (P4) op het podium terecht is gekomen. Ook krijg Hamilton, zoals gebruikelijk, twee strafpunten op zijn racelicentie. 

Lees 2 reacties

Tags:

Reacties

Need4speed
17 Nov 2019 om 23:00

Bizar dat ze dat pas na het podium beslissen. Zowel Albon als Sainz wordt een podium door de neus geboord door mr Teflon Hamilton.:( en de FIA.

Racefan29
17 Nov 2019 om 20:40

De FIA blijft mij verbazen. het is al 2x uit mijn hoofd gebeurt dat door een touché of te ver over de lijn max van het podium werd gehaald. Waarom wordt dat niet bij Lewis gedaan? Albon reed voor en Hamilton stuurt gewoon in, kansloos! Jammer voor albon..

Reageren


Meer nieuws