Update III | Ferrari-coureurs moeten tekst en uitleg geven in Maranello Formule 1

Update III | Ferrari-coureurs moeten tekst en uitleg geven in Maranello

Door Maurits Kappetijn 18 november 2019 | 08:50


Naast Lewis Hamilton en Alexander Albon moeten ook Sebastian Vettel en Charles Leclerc zich melden bij de stewards. In het slot van de race reden de Ferrari-coureurs elkaar van de baan en tot overmaat van ramp moeten de twee rijders zich ook nog eens melden bij de stewards.

Mattia Binotto is dan ook niet te spreken over zijn coureurs. De teambaas van Ferrari heeft zijn coureurs na afloop van de race al toegesproken en nu zullen de stewards zich ook gaan richten op de touché tussen Leclerc en Vettel. Welke straf hierbij komt kijken zal later bekend worden gemaakt.

Update - 21:50 | Geen straf voor Leclerc en Vettel na pijnlijke crash

Charles Leclerc en Sebastian Vettel gaan vrijuit na hun gezamenlijke crash tijdens de slotfase van de race. De twee coureurs reden elkaar van de baan en Vettel leek daarbij schuldig, maar de stewards besloten anders.

Volgens de stewards zouden de coureurs allebei even schuldig zijn aan het incident, waardoor er is besloten om geen extra straf op te leggen. Voor Vettel komt dit erg goed uit; de Duitser zat erg dicht tegen een schorsing aan omdat hij al flink wat strafpunten op zijn racelicentie had verzameld. Een straf voor de Ferrari-rijder had mogelijk voor een schorsing gezorgd.

Update II | Leclerc noemt resultaat na crash met Vettel 'een ramp'

Hoewel Charles Leclerc niet vindt dat iemand schuld heeft aan de crash tussen hem en zijn teamgenoot Sebastian Vettel, is hij wel duidelijk over wat hij hiervan vindt. De Ferrari-coureurs reden elkaar van de baan af en hoewel Vettel hier schuldig aan leek, blijft de actie onbestraft. 

'Alles gebeurde heel snel. Het was een lichte touche, maar het resultaat is natuurlijk een ramp', aldus Leclerc tegenover Auto Motor und Sport. 'Ik geloof dat niemand van ons iets doms heeft gedaan. Zoiets gebeurt soms. We moeten dat nu analyseren. Maar ik ben er zeker van dat we volwassen genoeg zijn om dit achter ons te laten.'

Ook Vettel vindt dat hij geen schuld heeft aan de crash tussen hem en zijn teamgenoot. 'We hadden een gevecht in de chicane. Ik kwam beter uit de bocht en probeerde Leclerc op het rechte stukken in te halen. Ik had niet veel ruimte en dacht dat ik al voorbij aan hem was, maar toen raakten we elkaar aan'

Update III | Ferrari-coureurs moeten tekst en uitleg geven in Maranello

Charles Leclerc en Sebastian Vettel zullen in Maranello tekst en uitleg moeten geven over de crash tijdens de Grand Prix van Brazilië. Het tweetal heeft daar een meeting met teambaas Mattia Binotto. 

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de Ferrari-coureurs naar Maranello moeten vanwege een incident. Na de Grand Prix van Rusland moest het tweetal ook naar Italië, vanwege het negeren van teamorders door Vettel.

'Het is belangrijk om, samen met de twee coureurs, te begrijpen wat er is gebeurd', zegt Binotto tegenover Racefans.net. 'En dan niet in het heetst van de strijd, maar als wij allemaal samen komen in Maranello. Om zo te begrijpen wat er is gebeurd en waar het fout is gegaan. Het is niet om een schuldige aan te wijzen, maar voor hun om het te herkennen.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws