Albon 'zuur' na in het water gevallen podium: 'Ik verdiende meer vandaag' Formule 1

Albon 'zuur' na in het water gevallen podium: 'Ik verdiende meer vandaag'

Door Maurits Kappetijn 17 november 2019 | 21:41


Alexander Albon leek tijdens de Braziliaanse Grand Prix af te stevenen op een podiumplek, maar een touché met Lewis Hamilton zorgde in de slotfase van de race voor een spin. Albon miste de top tien en dat doet pijn, in de wetenschap dat een podiumplek realistisch was.

Na een geniale herstart van de race als gevolg van een safety car leek Albon goed op weg om samen met teamgenoot Max Verstappen voor het eerst op het podium te verschijnen. Echter gooide een touché met Hamilton roet in het eten. Hamilton zat fout en kreeg een straf, maar dat maakt de situatie voor Albon niet minder zuur.

'Alles leek in slowmotion te gaan'

'We kwamen tegelijk uit bocht negen en ik dacht dat ik goed zat, maar belandde toen in de dode hoek van Lewis. Ik nam wat risico en dat heeft zich slecht uitbetaald. Ik dacht dat hij achter me zat, maar dat was niet zo. Alles leek in slowmotion te gaan. Het is zuur, maar het zij zo', aldus Albon in gesprek met Sky Sports

Albon baalt ook voor zijn team. 'We verdienden echt meer vandaag, er had veel meer ingezeten. Gelukkig hebben we nog een race om het goed te maken.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws