Tanabe enorm tevreden: 'Ontzettend goed resultaat voor Red Bull en Honda' Formule 1

Tanabe enorm tevreden: 'Ontzettend goed resultaat voor Red Bull en Honda'

Door Tom Admiraal 17 november 2019 | 22:08


Drie Honda krachtbronnen op het podium. Laat dat even bezinken. Even leek het er op dat dit ging gebeuren. Echter, in de slotfase van de Grand Prix van Brazilië tikte Lewis Hamilton de achterkant van Alexander Albon aan, die vervolgens achteraan reed. Desondanks is Honda-topman Tanabe-san ontzettend tevreden. 

Wie had verwacht dat een Honda motor sneller zou zijn op het rechte stuk dan een Mercedes motor? Als je dat twee jaar geleden aan Fernando Alonso zou vertellen, zou die je recht in je gezicht uitlachen. Toch is dit nu echt hoe de stand van zaken er uit zien. 'Om een derde overwinning dit seizoen te pakken is een geweldig resultaat voor iedereen bij Red Bull Racing en Honda. Dit is onze eerste overwinning in Brazilië sinds 1991 met Senna', aldus Tanabe via officiële kanalen. 

'Hij haalde alles uit de auto'

Naast de complimenten naar Max Verstappen, Red Bull Racing en Honda, had Tanabe-san ook lof voor een tweetal anderen. Zo feliciteerde hij ook Pierre Gasly. 'Hij heeft alles uit de auto gehaald, om zo zijn eerste podium met Toro Rosso te bemachtigen', zo vervolgt Tanabe-san. 'Ook wil ik McLaren nog feliciteren met hun podium, met wie wij in 1991 de overwinning pakte. 

Echter, het is nog niet zeker of Carlos Sainz zijn podium mag houden. Hij wordt momenteel onderzocht door de FIA, omdat hij schijnbaar zijn DRS-vleugel heeft gebruikt tijdens gele vlaggen. Mocht hij bestraft worden, dan belandt Kimi Raikkonen op het podium. (Foto: Honda Racing F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws