Mercedes: 'Red Bull heeft geprofiteerd van onze falende strategie' Formule 1

Mercedes: 'Red Bull heeft geprofiteerd van onze falende strategie'

Door Maurits Kappetijn 17 november 2019 | 22:09


Aanvankelijk dacht Mercedes een goede racepace te hebben, maar desondanks ging de overwinning van de Grand Prix van Brazilië naar het Red Bull van Max Verstappen. De regerend wereldkampioen wijt de verliespartij aan een tactische mispeer.

James Allison, die de afwezige teambaas Toto Wolff min of meer verving in Brazilië, blikt terug op de race op Interlagos. De Brit zag zijn equipe naast de overwinning grijpen, ondanks het feit dat Hamilton meerdere malen voor Verstappen lag. 'Het is een ontzettend vervelende dag, we hebben de prijs betaald voor een falende strategie. Daarnaast waren we gewoon niet opgewassen tegen Red Bull; zij hebben optimaal geprofiteerd van onze fouten.'

Olielek oorzaak problemen bij Bottas

Ook zag Mercedes haar coureur Valtteri Bottas met motorproblemen uitvallen. Opvallend, want de doorgaans betrouwbare motor valt zelden uit. 'We zagen op de data al een olielek bij Valtteri gedurende de race, maar dat probleem leek in eerste instantie houdbaar. Toch heeft de motor het begeven en dat viel ons zwaar', zegt Allison in een statement van het team. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws