Hamilton ondanks missers tevreden met racestrategie: 'Verwijt het team niks' Formule 1

Hamilton ondanks missers tevreden met racestrategie: 'Verwijt het team niks'

Door Sam Koster 18 november 2019 | 09:48


Lewis Hamilton reed in zijn eerste race als zesvoudig wereldkampioen met een foute strategie en een tijdstraf naar slechts een zevende plek. Hamilton staat zelf echter achter zijn volledige strategie, meldt RaceFans.net.

Vroeg in de race reed Hamilton nog tweede, vlak achter Max Verstappen. Zijn virtuele koppositie na de eerste stop hield de Brit maar een ronde vast, waarna Verstappen hem aan het eind van het rechte stuk passeerde. Vanaf dat moment draaide de race van Hamilton om het bijhouden van Verstappen, wat hem uiteindelijk niet lukte.

'Bij mijn eerste stop had ik mediums moeten krijgen,' aldus Hamilton. De Brit had gehoopt zo Verstappen voor te blijven door langer door te kunnen. 'Al was dat gezien zijn snelheid toch lastig vol te houden,' erkent Hamilton. 'Ik was toch wel achter de Ferrari's beland,' stelt Hamilton.

Door niet te stoppen tijdens de eerste Safety Car en wel tijdens de tweede, viel Hamilton in de slotfase terug naar de vierde plek. Ondanks dat is Hamilton nog steeds blij met zijn laatste stop. 'Dat was geen besluit van het team, ze gaven mij de keuze,' aldus Hamilton.

Slotfase Hamilton compleet mislukt

Met nog twee ronden te gaan hoopte Hamilton op nieuwere banden drie plekken goed te maken. Hamilton tikte echter Albon in de rondte, en moest daardoor de tweede plek aan Pierre Gasly laten, en na een tijdstraf verloor Hamilton ook de derde plaats, namelijk aan McLaren-rijder Carlos Sainz. Toch verwijt Hamilton zijn team niks. 'Qua strategie heeft het team fantastisch werk gedaan,' aldus de Mercedes-rijder. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws