Record voor Red Bull: snelste pitstop ooit Formule 1

Record voor Red Bull: snelste pitstop ooit

Door Ashna Beek 18 november 2019 | 10:00


Het team van Red Bull Racing heeft tijdens de Grand Prix van Brazilië een nieuw record gevestigd. De pitstop van Max Verstappen was niet alleen de snelste van het weekend, maar ook de snelste ooit in de Formule 1

Het team van Red Bull wist de vier banden van Verstappen in een recordtijd van 1,82 seconden te vervangen. Dat bleek ook cruciaal te zijn voor de overwinning van Verstappen in Brazilië. Dankzij zijn snelle pitstop en versere banden wist hij weer bij Hamilton in de buurt te komen en deze uiteindelijk in te halen. Hamilton's pitstop was dan ook ruim 0,5 seconden langzamer dan die van Verstappen. 

Williams ook snel in pitstraat

Het team van Williams deed ook goede zaken in de pitstraat en eindigde op een tweede en derde plaats. Hoewel het team het qua snelheid goed deed in de pitstraat, ging het toch bijna mis tussen Robert Kubica en Verstappen. Het team van Ferrari moest genoegen nemen met een vierde en vijfde plaats. 

Doordat het team van Red Bull ook in Brazilië de snelste pitstop heeft behaald, heeft het team opnieuw het DHL pitstop kampioenschap gewonnen. Red Bull is daarmee het eerste team ooit die deze titel weet te verdedigen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws