Yamamoto blij met resultaat Brazilië: 'Geeft vertrouwen voor prestaties Honda in 2020' Formule 1

Yamamoto blij met resultaat Brazilië: 'Geeft vertrouwen voor prestaties Honda in 2020'

Door Sam Koster 18 november 2019 | 10:37


Masashi Yamamoto, managing director van Honda, is erg tevreden met het fantastiche weekend wat de motorleverancier in São Paulo beleefde. Het Braziliaanse weekend is voor Yamamoto reden om vertrouwen te hebben voor volgend jaar, zegt de Japanner tegen Autosportweb.

Yamamoto is uiteraard erg blij met het fantastische resultaat, maar had toch al eerder op de volgende Honda-overwinning na Duitsland gerekend. 'Als we wat meer geluk hadden gehad, had dat gekund. Maar "wat als" bestaat niet in de autosport,' stelt Yamamoto. Voor Albon, die zo'n zes kilometer voor de finish crashte met Lewis Hamilton, vindt de managing director het jammer dat het zo gelopen is en dat de Britse Thai maar veertiende werd. Aan de andere kant is Yamamoto erg tevreden over de eerste podiumplek van Pierre Gasly.

De manier waarop Gasly Hamilton net aan van zich af wist te houden in de laatste ronde, is volgens Yamamoto reden voor vertrouwen voor Gasly zelf, en de beide teams die met Honda-motoren rijden. Gasly completeerde de eerste 1-2-finish voor Honda sinds 1991, nota bene op de geboortedag van de oprichter van Honda. 'Alsof ze het erom doen dat Soichiro Honda vandaag jarig zou zijn geweest,' zegt Yamamoto.

 

Ten slotte is de Japanner ook erg blij met de racewinst van Verstappen. De Nederlander wist meermaals op snelheid Lewis Hamilton in te halen. 'Max is een geweldige coureur, die alles uit de combinatie van de auto van Red Bull Racing en Honda's motor heeft weten te halen,' zegt Yamamoto. Dit is het gevolg van een nauwe samenwerking met het team. Deze samenwerking zal volgend jaar tot goede resultaten gaan leiden, besluit de Japanner hoopvol. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws