Internationale media: 'Verstappen liet twee keer zien dat hij de baas was' Formule 1

Internationale media: 'Verstappen liet twee keer zien dat hij de baas was'

Door Ashna Beek 18 november 2019 | 13:20


De internationale media komen superlatieven tekort om de race van Max Verstappen samen te vatten. Woorden als 'spectaculair', 'briljant' en 'meesterlijk' worden gebruikt om de race van de Red Bull Racing-coureur te omschrijven. Voor Ferrari is de lofzang een stuk minder en vooral in Italië zelf wordt het team afgemaakt door de pers. 

La Gazzetta dello Sport is lovend over Verstappen en zijn 'super overwinning'. Naast de prestatie van Verstappen zelf, zien zij ook dat de Honda-motor steeds beter presteert. De Nederlander kreeg daarbij nog een cadeautje van Charles Leclerc en Sebastian Vettel: 'Nog meer goed nieuws voor Verstappen in de slotfase, die de derde plaats in het kampioenschap door beide Ferrari-coureurs zo in de schoot geworpen kreeg.' Daarbij noemt de krant de crash tussen de twee teamgenoten dom, maar denken zij dat een dergelijk incident te verwachten was met twee topcoureurs in één team. 

Oorlog bij Ferrari

Corriere della Sera is echter keihard in zijn oordeel over de crash tussen de twee Ferrari coureurs. 'Vettel had genoeg ruimte om voor een totaal andere uitkomst te zorgen. De Duitser gedroeg zich plots als een kind waarvan zijn speeltje is afgenomen en reageerde ook als een kind.' De krant noemt de auto en coureurs top, maar vindt dat er geen leider is binnen het team. In de Italiaanse media vallen de woorden 'oorlog bij Ferrari' en 'rode ramp' dan ook vaak en wordt Vettel gezien als de boeman. 

Het Duitse Bild heeft het vooral over de geweldige race in Brazilië en de prestatie van Verstappen. De krant komt superlatieven tekort om de race van de Nederlander samen te vatten. 'Het inhalen zit in zijn DNA', schrijven zij over zijn inhaalacties op Lewis Hamilton. 'De Red Bull-ster wint de Formule 1-race in Brazilië en haalt daarvoor tweemaal wereldkampioen Lewis Hamilton in.' Toch ontkomen ook zij er niet aan om over het incident tussen de twee Ferrari-coureurs te spreken: 'Ferrari's op de schoothoop! Vettel en Leclerc crashen samen.' Zij wijzen geen schuldige aan, maar denken ook aan een structureel probleem binnen het team en het gebrek aan een leider. 

'Verstappen misschien wel meest getalenteerde coureur van het veld'

Ook in Engeland zijn ze lovend over de race van Verstappen. Zo schrijft The Guardian over een 'briljante' Verstappen, net zoals de BBC. 'Hij was de verdiende winnaar in een race die hij van begin af aan controleerde', schrijft de zender. The Telegraph noemt het optreden van Verstappen: 'Meesterlijk. Hij liet opnieuw zien waarom sommige mensen hem de beste coureur van het veld noemen.'

Volgens het Franse L’Equipe kan Verstappen, Brazilië met een glimlach verlaten. 'Als hij achter de schermen geen gekke dingen doet, bewijst Verstappen dat hij een uitstekende coureur is. Misschien wel de meest getalenteerde van het hele veld. Verstappen liet, na een zeer goede start, twee keer tegen Hamilton zien dat hij deze zondag de baas op het circuit was. Zijn strategie was goed, hij verloor nooit zijn geduld, in tegenstelling tot sommige van zijn rivalen, en werd beloond met een achtste overwinning in de F1.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws