Lammers: 'Dit soort resultaten niet behaald door team die afscheid wil nemen' Formule 1

Lammers: 'Dit soort resultaten niet behaald door team die afscheid wil nemen'

Door Sjoerd Valkering 18 november 2019 | 13:32


Jan Lammers analyseerde de Grand Prix van Brazilië voor GPUpdate. Omdat Honda het zo goed deed op Interlagos verwacht de analist dat het Japanse bedrijf het contract met Red Bull Racing gaat verlengen en langer in de Formule 1 zal blijven. 

'Ik denk dat dit soort resultaten niet behaald worden door een team of fabrikant dat op het punt staat afscheid te nemen, dat kan ik me niet voorstellen', schetst de oud F1-coureur. 'Dit bereik je alleen maar door aandacht, ontwikkeling en investering.'

Maandag werd bekend dat de deal tussen Honda en Red Bull Racing zeer waarschijnlijk verlengd gaat worden. Honda zal het besluit uiterlijk in Abu Dhabi gaan nemen. Volgens De Limburger vliegt Helmut Marko na de race in Brazilië naar Japan om de deal af te ronden. 

Honda is gedurende het seizoen steeds dichterbij Mercedes en Ferrari gekomen en sinds een aantal races misschien wel sneller dan Mercedes. 'Als je dit soort progressie boekt op technisch vlak dan zegt dat echt wel wat. Ik kan me niet voorstellen dat ze iets anders aankondigen dan een langer verblijf in de Formule 1.'

GP Brazilië

Lammers had overigens genoten van de Grand Prix van Brazilië. 'Dit was in alle opzichten topkwaliteit autoracen. Dit was gewoon autosport in de mooiste vorm. De gevechten overal in het veld, de duels tussen Verstappen en Hamilton, dat was allemaal prima en mooi racen. Zelfs de confrontatie tussen Vettel en Leclerc: als je als team zo'n klap meemaakt - meer mentaal dan fysiek natuurlijk - maar er zo geciviliseerd mee omgegaan wordt, dat is gewoon klasse.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws