Red Bull bedankt Schmitz voor gewaagde keuze: 'Ik ben voor girl power!' Formule 1

Red Bull bedankt Schmitz voor gewaagde keuze: 'Ik ben voor girl power!'

Door Sjoerd Valkering 18 november 2019 | 14:27


Hanna Schmitz, senior strategie engineer van Red Bull Racing, had een belangrijk aandeel in de overwinning van Max Verstappen op Interlagos. Ze besloot in een splitseconde dat Verstappen naar binnen moest tijdens de eerste safety car van de Grand Prix van Brazilië.

Mercedes koos voor de tegenoverstelde strategie, iets wat ook op de boordradio te horen was. Verstappen stond vervolgens op versere banden én op softs en mocht de herstart pal achter Lewis Hamilton maken. Daarna kon hij meteen een aanval plegen en de leiding over nemen in de wedstrijd.

Christian Horner is Schmitz erg dankbaar en stuurde haar daarom naar het podium om de beker te halen. 'Alle credits voor Hanna', zegt hij tegen Formula1.com. 'Zij bood ons deze strategie, haar advies was om een pitstop te maken. Het was een gewaagde keuze omdat we wisten dat Hamilton het tegenovergestelde zou doen. Het was een agressieve keuze, maar het pakte goed uit.'

Girl power in F1

'Daarom heb ik naar haar het podium gestuurd vandaag', vervolgt Horner zijn relaas. 'Ze is een werkende moeder en maakt belachelijk veel uren en geeft alles. Dit is het echte teamwerk', prijst de Brit zijn collega.

Horner sprak overigens ook bij Channel 4 over Schmitz. Hij zei dat hij blij is met een vrouw in het team. 'Ik ben voor girl power!', sloot Horner, die voornamelijk met mannen werkt, het interview lachend af. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws