Waarom kwam de voor Verstappen belangrijke safetycar de baan op in Brazilië? Formule 1

Waarom kwam de voor Verstappen belangrijke safetycar de baan op in Brazilië?

Door Joris Verwijst 19 november 2019 | 09:56


Max Verstappen heeft zijn overwinning bij de Grand Prix van Brazilië grotendeels te danken aan de pitstop tijdens de safetycar, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Dat had te maken met het feit dat de pitstop razend snel ging, maar ook met de timing van de pitstop. 

Hanna Schmitz, de vrouw die uiteindelijk namens Red Bull ook mee het podium op mocht, besloot namelijk in een split second dat Verstappen naar binnen moest. Daardoor kon de inmiddels achtvoudig Grand Prix-winnaar op verse banden Lewis Hamilton aanvallen. Door de safetycar bleef de schade ook nog eens beperkt. Christian Horner bedankte Schmitz al voor haar gouden ingreep. 

Masi legt keuze safety car uit

De voor Verstappen belangrijke safety car werd veroorzaakt door het uitvallen van Valtteri Bottas. De Fin had een kapotte auto en leek zijn Mercedes toch redelijk veilig te kunnen parkeren. Tóch koos de wedstrijdleider Michael Masi ervoor om de safety car de baan op te sturen. 'De Mercedes kon niet weggeduwd worden, omdat hij met de bodemplaat op een kleine heuvel stond', verklaart Masi. 

'We hebben de situatie eerst met een dubbele gele vlag veiliggesteld', vervolgt Masi tegenover Auto, Motor und Sport. 'We moesten uiteindelijk een kraan inzetten om de auto te bergen en dat zorgt automatisch voor de inzet van een safety car.' Onder een (virtual) safety car mag niet ingehaald worden. Bovendien moeten de coureurs allemaal snelheid minderen. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws