Bittere Binotto: 'Nu zijn we de klos omdat we het niet gedaan hebben' Formule 1

Bittere Binotto: 'Nu zijn we de klos omdat we het niet gedaan hebben'

Door Christian Moerman 19 november 2019 | 18:27


Ferrari heeft een probleem. Het kwam vaker dit jaar tot een confrontatie bij Charles Leclerc en Sebastian Vettel, maar nu hebben ze het wel heel bont gemaakt. Tijdens de Grand Prix van Brazilië vergooiden beide Ferrari-coureurs een vrijwel zekere derde plaats in het rijderskampioenschap. 

De twee koppige coureurs blijven bij hun standpunten terwijl teambaas Mattia Binotto voor een onmogelijk dilemma staat. La Gazzetta dello Sport heeft het hoofdpijndossier van Ferrari toegelicht, maar een oplossing blijft uit.

'Sebastian (Vettel, red.) blijft overtuigd van zijn manoeuvre maar is zich bewust van de ontevredenheid binnen het team. Leclerc gaat echter ook niet vrijuit. Toen hij Vettel aan de rechterkant zag, besloot hij niet meer ruimte te bieden maar stug op de racelijn te blijven rijden.'

'Het belangrijkste gevolg is dat Ferrari uit Brazilië vertrekt met een coureur die een moreelboost goed kon gebruiken (Vettel, red.) en een coureur die nog steeds worstelt met het prioriteren van het teambelang boven zijn eigen belang', vervolgt de roze sportkrant.

Bittere Binotto baalt van Ferrari-rijders

Binotto heeft uiteraard ook gereageerd op het incident en was verre van tevreden. Met name omdat het team in de laatste drie races hoopte dat de coureurs vrijuit konden racen: 'We zijn dit jaar veel bekritiseerd vanwege het geven van teamorders. Nu zijn we de klos omdat we het niet gedaan hebben.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Braakbal
19 Nov 2019 om 19:07

Dit getuigt niet van intelligentie. Team orders geven wanneer het niet nodig is (begin van het seizoen). Je vervolgens laten beïnvloeden door critici en het na laten wanneer het wel logisch zou zijn. Geeft niks Binotto, meer sensatie voor ons!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws